معصومی, رسول, اوجاق علی زاده, شهین. (1395). تمثیل، سمبول و استعاره در عاشقانه های فروغ فرخ زاد. فصل نامه تحقیقات تمثیلی در زبان و ادب فارسی, 8(29), 151-168.
رسول معصومی; شهین اوجاق علی زاده. "تمثیل، سمبول و استعاره در عاشقانه های فروغ فرخ زاد". فصل نامه تحقیقات تمثیلی در زبان و ادب فارسی, 8, 29, 1395, 151-168.
معصومی, رسول, اوجاق علی زاده, شهین. (1395). 'تمثیل، سمبول و استعاره در عاشقانه های فروغ فرخ زاد', فصل نامه تحقیقات تمثیلی در زبان و ادب فارسی, 8(29), pp. 151-168.
معصومی, رسول, اوجاق علی زاده, شهین. تمثیل، سمبول و استعاره در عاشقانه های فروغ فرخ زاد. فصل نامه تحقیقات تمثیلی در زبان و ادب فارسی, 1395; 8(29): 151-168.
تمثیل، سمبول و استعاره در عاشقانه های فروغ فرخ زاد
1دانشجوی دوره دکتری گروه زبان و ادبیات فارسی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران
2استادیار گروه زبان و ادبیات فارسی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران
چکیده
فروغ فرخزاد از آن گروه شاعرانی است که به زندگی او و حواشی آن بسیار پرداخته شده است. اما آثار او کمتر تجزیه و تحلیل دقیق شده است. نگارندۀ مقاله همۀ اشعار او را با دقّت مطالعه و بررسی کرده است و با توجّه به دریافت خود و استفاده از منابع و مآخذ معتبر به بررسی کاربرد تمثیل «ظاهری و محتوایی»، سمبول «نماد» و استعاره «تشخیص و جان دار انگاری» در آثار این شاعر پرداخته است و به این نتیجه رسیده است که فروغ بسیار زیبا و ویژه از سمبولهای شخصی استفاده نموده است، و خاص خود شاعر میباشد و علاوه بر آن به خوبی و مسلط از تمثیل و استعاره بهره گرفته است اما میزان استفاده او از این صورخیال هم از نظر کمّی و هم از نظر کیفی در شعرهای او کاملاً سیر صعودی داشته است. پس از شعر تولدی دیگر که شاعر به کمال فکری و نوشتاری میرسد تمثیلهای او از نظر شکلی و محتوایی کاملاً شکوفا میشود که بسیار جالب و قابل تأمل است. استفادۀ او از تشخیص و جان دار انگاری نیز بسیار گسترده و قابل توجه است. که نشان از آمیختگی روح او با طبیعت بیرون است.